Reglament

ARTICLE 1:

La Cursa Serra de les Fites pertany al Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre i és puntuable per aquest circuit.

El reglament de la Cursa de La Pobla de Massaluca és el corresponent al Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre amb les següents normes específiques descrites a continuació:

La inscripció significa l’acceptació d’aquest reglament així com les indicacions que pugui fer el director de cursa o les persones designades pel mateix.

ARTICLE 2:

La inscripció a la cursa implica l’acceptació d’aquest Reglament i els participants declaren estar preparats per a realitzar la prova i són els únics responsables del seu estat de forma, així com dels problemes mèdics que puguin derivar. El participant eximirà a l’Organització d’aquesta prova de qualsevol responsabilitat en cas d’accident o lesió.

ARTICLE 3:

La distància és de 25 Km aprox. de circuit de muntanya, combinat amb camins rurals, senders, trialeres, camins per a la Cursa llarga.

La distància és de 18 Km aprox. de circuit de muntanya , combinat amb camins rurals, senders, trialeres per la Cursa Junior i Exprés.

La distància és de 13 Km aprox. de circuit de muntanya , combinat amb camins rurals, senders, trialeres per la Cursa Curta i Marxa.

La distància és de 9Km aprox. de circuit de muntanya, combinat amb camins rurals, senders, trialeres per la Cursa Cadets.

La distància és de 5Km aprox. de circuit de muntanya, combinat amb camins rurals, senders, trialeres per la Cursa Infantils.

ARTICLE 4:

La sortida és a les 9:30h del matí del dia 15 d’octubre del 2023 per la Cursa Llarga, Cursa Junior i Exprés.

La sortida per la Cursa de Cadets, Infantils, Curta i Marxa serà a les 9.45h.

El lloc de concentració és a la plaça de l’Ajuntament d’aquesta localitat. 15 minuts abans de la sortida els participants hauran d’estar situats a la zona de control de sortida.

ARTICLE 5:

La cursa es correrà amb sistema de cronometratge individual. Els dorsals tindran el xip integrat d’un sol ús. Aquest xip el facilitarà l’organització per tots els corredors de les diferents curses.

Cal dur sempre el dorsal facilitat per l’organització de forma visible a la part davantera del corredor.

ARTICLE 6:

Els corredors que decideixin retirar-se de la prova hauran de comunicar-ho a l’organització mitjançant el control més proper al lloc de la retirada.

ARTICLE 7:

El circuit per on es du a terme la cursa de muntanya estarà degudament identificat i marcat amb cintes i cartells indicadors. Hi hauran punts de control de compliment obligatori. En cas de no passar per un punt de control, suposarà la desqualificació del corredor.

ARTICLE 8:

Hi haurà trofeus pel primer i primera classificat de cada categoria establerta pel Circuit de Curses de les Terres de l’Ebre (es tindrà en compte l’edat del participant a 31 de desembre de l’any de la cursa). A continuació s’estableixen les següents categories (masculines i femenines) pels participants:

 • Infantil – Sub14: entre 13 i 14 anys.
 • Cadet – Sub16: entre 15 i 16 anys.
 • Juvenil – Sub18: entre 17 i 18 anys.
 • Júnior – Sub20: entre 19 i 20 anys.
 • Absoluta: participants de més de 21 anys distribuïts amb les següents subcategories:
  • Promesa: entre 21 i 23 anys.
  • Sènior: entre 24 i 39 anys.
  • Veterà: entre 40 i 49 anys.
  • Màster 50: entre 50 i 59 anys.
  • Màster 60: participants a partir dels 60 anys.

La categoria específica de cadet (masculí i femení) s’adequarà el circuit a una distànciade 9Km i no més de 350 metres de desnivell positiu acumulat.

La categoria específica d’infantil (masculí i femení) s’adequarà el circuit a una distànciade 5Km i no més de 250 metres de desnivell positiu acumulat.

La categoria específica de Júnior (masculí i femení) s’adequarà el circuit a una distància d’entre 12 i 21 km i no més de 1.000 metres de desnivell positiu acumulat.

 • Tots els participants puntuaran en el 10è. Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre
 • A la Cursa Curta hi haurà premi pels tres primers classificats masculins i femenins
Important: Es considera una categoria com a tal, sempre i quan hi hagin completat la cursa com a mínim 3 atletes.

ARTICLE 9:

Entrega de dorsals de 7:30h a 9:00h.

Es obligatori presentar la llicencia federativa en cas de disposar, DNI a l’hora de recollir el dorsal per comprovar les dades de tots els participants.

Els menors de 18 anys hauran de dur a l’organització de la cursa una autorització del pare, la mare o tutor o tutora a l’hora de fer la inscripció.

ARTICLE 10:

L’organització podrà desqualificar de la prova els corredors que mostrin signes evidents d’esgotament o de qualsevol alteració física o psíquica que posi en perill la seva salut. L’organització es reserva del dret de poder retirar de la competició a qualsevol participant que mostri una actitud inadequada amb l’entorn natural que l’envolta.

Les reclamacions es faran per escrit un cop acabada la cursa adreçades al director de cursa; la decisió de l’organització serà inapel·lable.

ARTICLE 11:

L’organització es reserva del dret de modificar el recorregut de l’esdeveniment si ho considera oportú amb la finalitat de garantir la seguretat dels participants, organitzadors o l’espai natural.

L’organització es reserva el dret d’anul·lar qualsevol de les proves si per qualsevol circumstància climatologica o de seguretat vers els participants, així ho creu convenient. En aquest cas, els diners de la inscripció no es retornaran.

ARTICLE 12:

Pel sol fet de participar s’accepta el present reglament. Tot allò que no hi quedi especificat restarà sota la decisió de l’organització o bé al Reglament Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre.

ARTICLE 13 (PREMIS):

Cursa Llarga: Hi haurà premis pels 3 primers i 3 primeres de la categoria absoluta. Al 1er i 1a de la resta de categoríes. I també hi haurà premi al 1er Soci i Sòcia de l’AEM.

Cursa Express, Cadet, Infantil, Curta i Marxa: Hi haurà premis als 3 primers i 3 primeres classificats.

Nota: No es podrar entregar begudes alcoholiques als menors de 18 anys, per tant no s’inclou l’ampolla a la bossa del corredor menor d’edat.

ARTICLE 14 (POLÍTICA DE DEVOLUCIONS):

En cas de no poder assistir a la cursa, i previ avís amb 2 dies d’antel·lació a la cel·lebració de l’esdeveniment i tenint una causa justificada, es tornaran de la Cursa Llarga els 20€ del preu; de la Cursa Junior, Exprés, Cadets, Infantils, Curta i Marxa els 18€. L’abonament és realitza dins del període de 15 dies. En cas d’haver pagat els 5€ de l’assegurança temporal, aquesta no es retornarà.

ARTICLE 15 (SOSTENIBILITAT):

 • Material utilizats: reduir la utilització de materials no reutilitzables.
 • Avituallaments sostenibles: prohibició de gots o envasos de plàstics d’un sol ús.
 • Marcatge de barretes i envasos no reutilitzables: tots els materials han d’estar marcats amb el dorsal.

ARTICLE 16 (DRETS D’IMATGE):

L’AECMTE i l’organització Serra de les Fites es reserva els drets d’imatge, fotografies i videos de cada una de les proves. En podrà fer ús en un context ètic. L’associació s’adhereix a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal.

pdf